MAXKO Forum
https://www.maxko-forum.info/

Düzeltilmesi gereken açıklar...
https://www.maxko-forum.info/viewtopic.php?f=132&t=39384
Page 2 of 4

Author:  GM_Rhea [ 22 Dec 2015, 02:31 ]
Post subject:  Re: Düzeltilmesi gereken açıklar...

Pekala , bu konuyu yönetime aktardım. Sizin düşüncelerinizi tam olarak belirttim. Birkaç gün içerisinde onların ne düşündüğü hakkında bilgi veririm bu başlık altından.

Author:  DimensionsOfDeath [ 22 Dec 2015, 02:42 ]
Post subject:  Re: Düzeltilmesi gereken açıklar...

Bir şey çıkacağını sanmıyorum ama ilgin için eyw. bir şeyler çıkabilmesi için benim gibi bu oyunu flegyninde 2004 ten bu yana OYNUYORolması gerekiyor bazı şeyler tecrübe istiyor. yinede sağolasın.

Author:  GM_Rhea [ 22 Dec 2015, 02:54 ]
Post subject:  Re: Düzeltilmesi gereken açıklar...


Elimden geleni yapmaya çalışıyorum...


Author:  Gaap [ 22 Dec 2015, 11:15 ]
Post subject:  Re: Düzeltilmesi gereken açıklar...

İyi niyetinizi anlıyoruz fakat herkesin pc kalitesi yüksek olmadığı için video alamıyor ya da programı kullanmayı bilmiyor. video kaydetmek için çok basit programların olduğunu biliyorum. Bunu ya oyuna ya da siteye ekleyebilirsiniz. Daha önce oynamış olduğum bir serverda bu vardı. Siteye eklenecek bir link ile video çekmek anlık ve kolay hale getirilebilir. Ve ayrıca altını çizerek söylemek istiyorum. Para verdiğim ve 4 yıldır bir defa bile hile kullanmadığım serverda neden adamlar hile kullanabiliyor ve banlanmaları neden 3-4 gün sürüyor. Hile kullanan adama açık ve net ceza verilsin. İp ban atılsın ve bu adamlar kimsenin hakkını çalamasınlar. Hatta şöyle söyliyeyim bir pristi 15 kişi kesemiyorsa videoyu ne yapıcaksınız ki ? oyunu yıllarca değil 3-5 ay oynayan biri bile kimin ne kullandığının farkında olabiliyor. Tabi yoğunsunuz hak veriyorum ama fazla değil bir hafta bir player char açıp gözlemleme yaparsanız videoya falan hiç gerek kalmaz. Görüceksiniz ki ölümsüz pristle uçan wariorlar bitmeyen mana ve minörler var.

iyi çalışmalar dilerim..

Author:  GM_Rhea [ 22 Dec 2015, 17:09 ]
Post subject:  Re: Düzeltilmesi gereken açıklar...

Video kaydı almak için birsürü program mevcut. En basitinden google'da bandicam ve ya fraps'ı aratabilir nasıl kullanılacağına dair bilgi edinebilirsiniz. Bu konuda birçok kaynak mevcut.
Eğer hile kullandığını düşündüğünüz kişileri video çekip forumda konu açarsanız yada direk pm'den bize iletirseniz gerekeni yapacağımızdan şüpheniz olmasın.
Fakat bazı kişiler birilerini suçlamasına rağmen kendileri video kaydı alamıyor. (Sözüm sana değil, fakat bunu yapan birçok kişi var.) Çünkü kendi macrosu ve ya diğer kullandığı hileler yüzünden ceza almaktan korkuyor. Temiz bir oyun isteyen birisinin de temiz olması gerekmez mi ?
Ayrıca buglar konusuna gelince, her bug'u biz kendimiz arayıp bulamayız. Böyle birşeyin olması imkansız denilebilecek kadar zor , çünkü buglar rasgele bulunan açıklardır. Geçen hafta NP bugunu fixlemek için yapan kişilerden öğrenmeye çalışıyorduk fakat bu kişiler bugu söylemek için karşılığında birşeyler istiyorlar ama oyunun temiz olmadığında şikayetçiler. Eğer sen oyunun temiz olmasına yardım etmiyor ve üstüne oyunun açıklarını kullanıyorsan bu iki yüzlülük değil de nedir ?

Author:  BartSimpson [ 22 Dec 2015, 17:55 ]
Post subject:  Re: Düzeltilmesi gereken açıklar...

bug ları bulmak çok kolay. aktif olarak oyunu oynayacak yetkililer. yarım saat girip event yapıp çıkmak ile bug bulunmaz. arkadaşların belirttiği isimlere karşı oyun oynayacak ki anlayacak 15 kişi nasıl bir priest i veya mage yi kesemez. üstelik o priest pt de tek ve duff priest. hem cure dağıtcak hem heal atıcak hem duff atacak. sonra çıkıp diyecek ben pro yum siz kesemiyorsunuz.

Author:  GM_Rhea [ 22 Dec 2015, 18:30 ]
Post subject:  Re: Düzeltilmesi gereken açıklar...


Şunu söyleyebiliirim ki , yönetimdekilerden oyunda en çok aktif olan kişi benim. Fakat suçladığınız kişiyi video alıp suçlarsanız , suçlamanızın haklı olduğunu ispat etmiş olursunuz. Suçladığınız kişinin küçülme topu basması , eğer bir hile kullanıyorsa onu anlamak için engel değil.


Author:  BartSimpson [ 22 Dec 2015, 23:09 ]
Post subject:  Re: Düzeltilmesi gereken açıklar...

FM_Rhea wrote:

Şunu söyleyebiliirim ki , yönetimdekilerden oyunda en çok aktif olan kişi benim. Fakat suçladığınız kişiyi video alıp suçlarsanız , suçlamanızın haklı olduğunu ispat etmiş olursunuz. Suçladığınız kişinin küçülme topu basması , eğer bir hile kullanıyorsa onu anlamak için engel değil.



sende haklısın lakin bunu bir userın yapması biraz zor. neden ? öncelikle zaten pk ortasında yapılıyor ne yapılıyorsa 8 kişilik bir partinin arasına girip te video çekmeye yetecek kadar hayatta kalma şansın olmuyor. bir de ufalmış kişiye yaklaşman lazım ki video da anlaşılsın 50k hp olcak ta 1 dk lık video çekesin. o yuzden userlardan beklemek biraz fazla. asas olarak bile yaklaşamıyorsun sürekli torment subside yemekten invis gezemiyorsun. ne olabilir gm charlar invis gezebiliyorlar zaten zikredilen isimler hep aynı kişiler. 3-5 kişiyi takip edebilirler belli bir süre.

Author:  GM_Rhea [ 23 Dec 2015, 01:26 ]
Post subject:  Re: Düzeltilmesi gereken açıklar...


O zaman bu kişilerin hile kullandığını düşündüğünüz zamanlarda gm'lere pm atabilir ve kobtrol etmesini, gerekirse video çekmesini isteyebilirsiniz. Yada kuşkusuz oyunun en dqyanıklı karakteri priesttir. Partynizdeki Priest bu kişiye yakın oynayıp kayıt alabilir.


Author:  BACAKSIZ [ 23 Dec 2015, 20:52 ]
Post subject:  Re: Düzeltilmesi gereken açıklar...

Gelelim diğer bir konuya. Ben oyuncu olarak video çekmek zorunda değilim. Gm yöneticiliği bilsin ben de oyunculuğumu. Adam hem forumda çevirimiçi olacak hem de bana oyuna girebildiği halde video çek diyecek. Başka ? Kese de ister mi beyefendi!

En sık rastladığım bahane ise bizimde hayatımız var biz de insanız. Biz zaten siz uzaydan geldiniz, size farklı bir gözle bakıyoruz diye bir şey demedik. Kaldı ki GM olarak belirli sorumluluklarınız var. Belirli bahanelerin arkasına saklanılmaması gerekir. Olmuyorsa bırakacaksın. GM alımları, zaman dilimi, oyun bilgisi gibi şeyler göz önüne alınıp seçilmiyor muydu ? Neden FİLEGİ forumda çevirimiçi olduğunda 3 GM birden forumda görülüyor. GM nin tek görevi np etkinliği mi düzenlemektir ? Ama yinede bu konular üstünde de çalıştığınızı biliyoruz ! Ayrıca biz hiçbir GM nin ağız kokusunu çekmek zorunda da değiliz. Biz göze batıyoruz çünkü doğruları konuşuyoruz. Benim arkadaşım forumda Türkçe yazdığı için sınırsız uzaklaştırma alıyorsa art niyet ararım. Kaldı ki GM bozuntusu bunu kendi ağzıyla bizzat söylemiştir.

Video çektiğimizde de bug kullanıyor diyorsunuz. Bir şey yapamıyoruz diyorsunuz. Oyun açığını kullanmak(üstelik sürekli) da oyundan uzaklaştırılma sebebi değil midir? Hadi 1. uyarı diyelim. Bir değil iki değil.

Yeni başlayanlar için çarını 2-3 güne tamamlamalı. Rov+fn+kahles+csw belt+hero set+hero silahı...

Biz sunucuya oyuncu çekiyoruz. İtemlerini de bizler diziyoruz. Sonra haklı sebepten bırakıyorlar. Çünkü ya tbl ya da bu bug olayları artık tak etti. Ek olarak sunucunu ölü olması. PK YOK !

Gerildim ya la ! :)

Ha unutmadan !

Skill buglanabiliyor. Drain, heal gibi

Bdw de monu heal işlememesi lazım. Bunun yanında sayı üstünlüğünü alan kazanmalı. 50 sayı üstü çok saçma(böyle bir durum varsa)

Page 2 of 4 All times are UTC + 1 hour
© 2008-2018 MAXKO.org